Neobično, zdravo i ukusno.
Sastojci:
Pileći temeljac zagrijte dok ne proključa, a potom smanjite vatru.
Špinat temeljito isperite, stavite u zdjelu, pokrijte folijom na koju izbušite nekoliko rupa. Stavite u mikrovalnu na visoku temperaturu 2 do 3 minute ili u pećnicu na 5 minuta. Pustite da se ohladi, potom ocijedite višak vode. Stavite špinat u blender, dodajte bosiljak i miješajte dok smjesa ne postane glatka i kompaktna.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte, miješajući povremeno, oko 2 minute. Dodajte češnjak i pirjajte oko 30 sekundi. Dodajte rižu i sol te dobro promiješajte.
Dodajte 1/2 šalice pilećeg temeljca i 1/4 šalice vina u rižu. Kuhajte dok se tekućina ne upije. Zatim dodajte još 1/2 šalice pilećeg temeljca i 1/4 šalice vina. Nastavite kuhati na srednje jakoj vatri, pileći temeljac i vino dodavajte po potrebi dok riža ne postane kremasta, oko 25 do 35 minuta. Umiješajte smjesu špinata i bosiljka.
Uklonite s vatre, dodajte parmezan i papar po želji te poslužite odmah.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
kalorije 288
masti 10g
kolesterol 7mg
ugljikohidrati 34g
bjelančevine 10g
vlakna 2g
natrij 612mg
kalij 400mg