Piccata piletina

Piccata je tradicionalno talijansko jelo od piletine s limunom i kaparima.

Piccata piletina Izvor slike: 123RF

00:14

Sastojci:

Priprema piccata piletine

1. Zagrijte pećnicu na 90 stupnjeva.

2. Piletinu začinite solju i paprom te lagano uvaljajte u brašno. Višak brašna otresite s piletine.

3. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi, dok se ne pojave mjehurići. Popržite piletinu 3 minute sa svake strane. Izvadite piletinu iz tave, premjestite ju u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu kako bi se održala temperatura mesa.

4. U tavu u kojoj se pekla piletina stavite još malo maslinovog ulja i maslac. Kada se maslac rastopi dodajte sok od limuna, vino (ili temeljac) i kapare. Zagrijavajte na srednjoj vatri dok ne zavrije.

5. Vratite piletinu u tavu, smanjite vatru i pirjajte 5 minuta, pritom zalijevajući piletinu umakom.

6. Maknite s vatre i sve posipajte sjeckanim peršinom.

7. Poslužite uz prilog po želji.

Ostali recepti

Pljeskavice od brokule i slanutka
Detox smoothie
Smoothie od kivija, banane i kokosa
Keksi s čokoladom i lješnjacima
Bezglutenski kolač od limuna s jagodama
Smoothie od dinje i malina
Puretina sa slaninom
Piletina na kineski s indijskim oraščićima
© 2024 Zdravi recepti