Piccata je tradicionalno talijansko jelo od piletine s limunom i kaparima.
Sastojci:
1. Zagrijte pećnicu na 90 stupnjeva.
2. Piletinu začinite solju i paprom te lagano uvaljajte u brašno. Višak brašna otresite s piletine.
3. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi, dok se ne pojave mjehurići. Popržite piletinu 3 minute sa svake strane. Izvadite piletinu iz tave, premjestite ju u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu kako bi se održala temperatura mesa.
4. U tavu u kojoj se pekla piletina stavite još malo maslinovog ulja i maslac. Kada se maslac rastopi dodajte sok od limuna, vino (ili temeljac) i kapare. Zagrijavajte na srednjoj vatri dok ne zavrije.
5. Vratite piletinu u tavu, smanjite vatru i pirjajte 5 minuta, pritom zalijevajući piletinu umakom.
6. Maknite s vatre i sve posipajte sjeckanim peršinom.
7. Poslužite uz prilog po želji.