Klasične ćufte

Slasne mesne okruglice u umaku od rajčice.

Klasične ćufte

00:45

Sastojci:

Za ćufte:

Za umak:

Priprema

  1. U tavi na malo ulja propirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak.
  2. Kad luk zastakli dodajte rižu i miješajte oko 2 minute. Maknite s vatre.
  3. U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte rižu, krušne mrvice, razmućeno jaje, sol, papar, peršin i vodu. Smjesu dobro promiješajte rukama i ostavite da odstoji oko pola sata u frižideru. Smjesu zatim oblikujte u kuglice jednake veličine i stavite na veći tanjur.
  4. Da biste pripremili umak u loncu zagrijte ulje, dodajte brašno i miješajte 1 minutu. Zatim polako ulijevajte vodu te dodajte pasiranu rajčicu, bosiljak, sol, papar i šećer ako ga koristite. Dobro promiješajte i kuhajte na srednje jakoj vatri 10 do 12 minuta, odnosno dok umak ne proključa.
  5. U umak jednu po jednu ćuftu, smanjite temperaturu kuhajte na laganoj vatri 30 minuta. Ako je umak previše gust, slobodno usred kuhanja dodajte još 1 dl vode.
  6. Poslužite uz pire krumpir.

Ostali recepti

Palačinke s hoisin piletinom
Smoothie od banane i jogurta
Granola s brusnicama
Losos u umaku od naranče i meda
Bezalkoholni mojito
Piletina s kaduljom i limunom
Salata od krastavaca s pčelinjim polenom
Napitak koji jača imunitet i sprječava infekcije
© 2022 Zdravi recepti