1 ½ žličica meksičkog začina (ili drugih začina po želji)
sol i papar
6 velikih tortilja
200 gr ribanog sira
2 žlice maslaca
mala konzerva kukuruza po želji
Priprema:
Uključite pećnicu da se zagrije na 100 stupnjeva.
U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i papriku te pirjajte dok ne omekšaju. Zatim dodajte junetinu i pirjajte konstantno miješajući dok meso ne poprimi smeđu boju.
Na svaku tortilju preko cijele površine stavite ribani sir, a meso stavite na polovicu svake tortilje. Ako želite, dodajte malo kukuruza na svaku torilju. Tortilje ostavite rastvorene.
Rastopite maslac u tavi na srednjoj vatri i stavite rastvorenu tortilju na tavu. Zagrijavajte tortilju dok ne poprimi smeđu boju, a zatim ju presavinite tako da polovica na kojoj je meso ostane s donje strane.
Tortilju stavite u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva kako bi ostala topla prije posluživanja. Postupak ponovite s preostalim tortiljama. Kada je zadnja tortilja gotova, preostale tortilje izvadite iz pećnice i prerežite po pola.