Pizza bez mlijeka, glutena, pšenice, jaja, orašastih plodova i rajčice!
Sastojci:
Presijemo brašno u posudu te u sredini napravimo udubljenje. U toplom rižinom napitku rastopimo kvasac i šećer. Pripremljenu tekućinu ulijemo u udubljenje i dodamo žlicu ulja. Iz spomenutih sastojaka napravimo tijesto koje mijesimo toliko dugo dok se ne počne odvajati od ruke i posude.
Pećnicu zagrijemo na 250°C. Tijesto ne ostavljamo da se diže, samo ga razvučemo na lim za pečenje koji smo prethodno premazali uljem.
Nadomjestak za rajčicu
Povrće skuhamo te štapnim mikserom napravimo pire. Dodamo začine i maslinovo ulje.
Nadjev
Po pizzi rasporedimo nadomjestak za rajčicu, posipamo origanom, dodamo nadjev po izboru i pokrijemo nadomjeskom za sir. Pred kraj pečenja dodamo masline. Pečemo 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C.