Bolujete li od celijakije ili jednostavno izbjegavate gluten, ovo je savršen recept za vas.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Lagano nauljite lim promjera cca 38 cm. Pomiješajte sve suhe sastojke osim kvasca.
Otopite 1 žličicu bijelog šećera u mlakoj vodi u manjoj posudi. Uspite kvasac i ostavite da djeluje 3 do 5 minuta.
Umutite jaje s maslinovim uljem, octom i češnjakom. Uspite kvasac u smjesu od jaja i umiješajte u mješavinu brašna dok ne nestanu sve grudice. Utisnite tijesto u lim za pečenje, ostavljajući malo deblje rubove. Pritisnite tijesto u pripremljeni kalup, ostavljajući vanjski rub malo deblji od sredine. Pecite u zagrijanoj pećnici dok se tijesto ne digne 10 do 12 minuta.
Izvadite iz pećnice i nadjenite omiljenim nadjevom, te nastavite peći 20 do 30 minuta dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju.
Prepoznajte simptome alergije na gluten!