Najukusnije bezglutensko tijesto za pizzu

Bolujete li od celijakije ili jednostavno izbjegavate gluten, ovo je savršen recept za vas.

Najukusnije bezglutensko tijesto za pizzu

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C. Lagano nauljite lim promjera cca 38 cm. Pomiješajte sve suhe sastojke osim kvasca.

Otopite 1 žličicu bijelog šećera u mlakoj vodi u manjoj posudi. Uspite kvasac i ostavite da djeluje 3 do 5 minuta.

Umutite jaje s maslinovim uljem, octom i češnjakom. Uspite kvasac u smjesu od jaja i umiješajte u mješavinu brašna dok ne nestanu sve grudice. Utisnite tijesto u lim za pečenje, ostavljajući malo deblje rubove. Pritisnite tijesto u pripremljeni kalup, ostavljajući vanjski rub malo deblji od sredine. Pecite u zagrijanoj pećnici dok se tijesto ne digne 10 do 12 minuta.

Izvadite iz pećnice i nadjenite omiljenim nadjevom, te nastavite peći 20 do 30 minuta dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju.

Prepoznajte simptome alergije na gluten!

Ostali recepti

Zapečena vegetarijanska tjestenina
Juha od mrkve i kurkume
Voćni kruh za doručak
Smoothie za lijepu kožu
Piletina s limunom
Kolač s tri vrste čokolade
Začinjene sardine sa salatom od naranči i maslina (Dijeta Jona Gabriela)
Zapečeni punjeni krumpir
© 2024 Zdravi recepti