3 grančice svježeg ružmarina (ili 3 žličice sušenog)
3 grančice svježeg timijana (ili 3 žličice sušenog)
2 češnja češnjaka
3 žličice origana
3 žličice papra
3 žličice soli
½ crvenog luka
200 g feta sira
Priprema zarolane piletine na grčki način
Preko noći marinirajte piletinu u maslinovom ulju, ružmarinu i origanu.
Izrežite piletinu dužinski na pola, ali ostavite jedan kraj pričvršćen (u obliku leptira).
Na malo maslinovog ulja popržite luk i dodajte preostale začine miješajući 2-3 minute, zatim dodajte špinat. Kad je špinat uvenuo maknite s vatre i pričekajte da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte razmrvljeni feta sir.
Piletinu napunite sa sirom i špinatom, zarolajte i zavežite končićem da nadjev ne ispadne.
Na vatri zagrijte maslinovo ulje i lagano prepržite zavezanu piletinu. Potom ju stavite u posudu za pečenje.
U zagrijanoj pećnici pecite piletinu 15-20 min na 170° C. Poslužite s prilogom po želji.