Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom

Začinjena junetina za četiri osobe.

Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom

02:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte luk i dinstajte miješajući na pet minuta, taman dok dobije zlatnu boju.
  3. Luk maknite iz tave i ocijedite na kuhinjskom papiru.
  4. Dodajte meso u tavu i miješajte na jakoj vatri na 10 minuta, ili dok meso ne dobije lagano smeđu boju i dok gotovo sva tekućina ispari.
  5. Dodajte češnjak, vino, začine, lovor, ocat i pasiranu rajčicu.
  6. Začinite sa solju i paprom.
  7. Ulijte 375 ml vode u tavu i dovedite sve do vrenja.
  8. Smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se krčka na sat vremena, miješajući povremeno.
  9. Vratite luk u tavu, dodajte ribizle i promiješajte lagano.
  10. Ostavite neka se krčka, pokriveno, na 15 minuta.
  11. Odbacite cimet prije posluživanja.

Ostali recepti

Rolada od čokolade
Smoothie od špinata i kikiriki maslaca
Avokado punjen povrćem
Brokula, češnjak i rigatoni
Zapečena tjestenina s piletinom
Tjestenina s tikvicama i tunom
Jednostavne i zdrave palačinke
Sladoled od breskve
© 2022 Zdravi recepti