Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

Promijenite uobičajeni način pripreme piletine i ovaj put se počastite ukusnom piletinom u umaku od limuna, češnjaka i maslaca. 

Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

00:30

Sastojci:

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Postavite pileće zabatke u lim za pečenje te začinite paprom i soli i pecite 30 minuta. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.

3. U maloj tavici rastopite maslac i miješajte nekoliko minuta dok ne poprimi smećkastu boju. U to ulijte temeljac, dodajte nascjeckani češnjak i iscjeđeni limunov sok. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna.

4. Prelijte preko piletine i pustite da krčka nekoliko minuta.

5. Poslužite uz salatu, rižu, mlince, kuhani krumpir ili prilog po želji.

Ostali recepti

Ljubičasti smoothie od banane
Sok od pšenične trave
Palačinke s borovnicama (Biggest loser dijeta)
Rižoto sa špinatom i gljivama
Napitak za detoksikaciju crijeva
Kolač sa sirom i višnjama
Tofu salata
Ražnjići od piletine i avokada
© 2022 Zdravi recepti