Okus Toskane samo na vašem stolu!
Sastojci:
Stavite grašak, teletinu, temeljac i 600 ml vode u veliki lonac. Dovedite sve do vrenja na laganoj vatri.
Koristeći žlicu, skinite pjenu koja se stvara na površini.
Kada ste skinuli sve s površine, dodajte ječam i prstohvat soli.
Kuhajte na laganoj vatri kroz slijedećih 25 minuta.
Dodajte mrkvu, repu, poriluk, luk, rajčice i bosiljak u lonac, a zatim sve začinite sa solju i paprom.
Ostavite tako neka se kuha na laganoj vatri kroz slijedeća dva sata, s tim da s vremena na vrijeme s površine skidate pjenu.
Uklonite lonac s vatre i stavite ga sa strane na slijedeća dva sata.
Stavite zatim lonac na srednje jaku vatru i dovedite ga do vrenja.
Dodajte rezance i kuhajte na 12 minuta.
Začinite sa solju i paprom, a zatim uklonite i odbacite bosiljak.
Poslužite odmah.