Ukusni proljetni ručak.
Sastojci:
Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a 1 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.
U međuvremenu miksajte pinjole, 1 žlicu ulja, šešnjak i malo soli. Dodajte peršin i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Dodajte parmezan i vodu.
Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte 1 žlicu ulja i pecite piletinu oko 5 minuta. Ostavite da stoji sa strane. Vratite tavu na vatru, dodajte preostalo ulje i luk kuhajte oko 3 minute. Dodajte artičoke, kuhajte ih oko 3 minute, dodajte vino i kuhajte oko 2 minute.
Dodajte šparoge, kuhajte ih oko 2 minute, dodajte tjesteninu i 1 šalicu vode u kojoj se kuhala, pesto od pinjola, piletinu i grašak. Kuhajte do grašak ne omekani, pospite sokom od limuna i poslužite.