Tikvice i piletina u umaku od sira

Zamijenite tjesteninu tikvicama i uživajte!

Tikvice i piletina u umaku od sira

00:50

Sastojci:

Priprema

Ogulite tikvice i izrežite ih spiralnim rezačem na tanke trakice. Stavite ih na papirnati ubrus kako bi upio višak vode.

Zagrijte 1 žlicu ulja. Začinite piletinu solju, paprom i talijanskim začinima. Pecite oko 7 minuta sa svake strane.

Izrežite piletinu na trake.

Dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja u tavu. Dodajte češnjak i dinstajte oko 1 minute. Zatim dodajte vrhnje i krem sir. Kuhajte, uz često miješanje, sve dok se krem sir ne otopi. Dodajte parmezan, začinite i kuhajte oko 5 minuta.

Umiješajte piletinu, tikvice i peršin. Poslužite odmah.

Ostali recepti

Salata od slanutka, maslina i peršina
Namaz od tune i ružmarina
Božićni čovječuljci od đumbira
Torta od malina i sira
Salata od liganja
Kolačići od naranče i meda
Smoothie od borovnica i breskve
Smoothie s grejpom i đumbirom za mršavljenje
© 2022 Zdravi recepti