Pripremite ova ukusna teleća rebarca za obitelj i prijatelje i oduševite njihova nepca rapsodijom okusa i mekom teksturom mesa.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Pomiješajte sol, papar, češnjak, ružmarin, peršin i maslinovo ulje. Utrljajte u rebarca i stavite u posudu za pečenje.
Pecite 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu pećnice na 160°C i pecite još 1 sat i 20 minuta.
Izvadite meso iz pećnice i posude za pečenje. Prekrijte ga aluminijskom folijom. Pustite da meso odmara 30 minuta.
Za to vrijeme napravite umak od crnog vina, luka, goveđeg temeljca i 2 žlice soka od pečenja. Kuhajte 20 minuta na laganoj vatri ili dok se umak ne zgusne.
Prelijte teletinu gotovim umakom i narežite na manje komade.
Energetska vrijednost: