Teleća rebrica s umakom od crnog vina

Pripremite ova ukusna teleća rebarca za obitelj i prijatelje i oduševite njihova nepca rapsodijom okusa i mekom teksturom mesa.

Teleća rebrica s umakom od crnog vina Izvor slike: Depositphotos

02:40

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Pomiješajte sol, papar, češnjak, ružmarin, peršin i maslinovo ulje. Utrljajte u rebarca i stavite u posudu za pečenje.

Pecite 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu pećnice na 160°C i pecite još 1 sat i 20 minuta.

Izvadite meso iz pećnice i posude za pečenje. Prekrijte ga aluminijskom folijom. Pustite da meso odmara 30 minuta.

Za to vrijeme napravite umak od crnog vina, luka, goveđeg temeljca i 2 žlice soka od pečenja. Kuhajte 20 minuta na laganoj vatri ili dok se umak ne zgusne.

Prelijte teletinu gotovim umakom i narežite na manje komade.

Energetska vrijednost:

694

Ostali recepti

Salata od jakovskih kapica
Slatki orašasti plodovi
Zapečena tjestenina s puretinom i tikvicama
Mousse od tamne čokolade i kave
Tjestenina s brašnom crnog kima
Zapečena tjestenina s puretinom
Punč od citrusa i metvice
Blagdanski pužići s makom i cimetom
© 2024 Zdravi recepti