Tajlandska piletina sa zelenim curryem

Piletina na tajlandski način za 6 osoba.

Tajlandska piletina sa zelenim curryem

01:00

Sastojci:

Priprema

Stavite svježi korijander, čili paprike, mladi luk, češnjak, ulje, koricu od limete, sok od limete, umak od soje, pastu od inćuna, đumbir, kumin, mljeveni korijander i sol u blender ili mikser. Smiksajte sve u pastu.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri, kuhajte pastu na pet minuta. Dodajte mrkvu, krumpir i 175ml vode te sve dovedite do vrenja.Smanjite vatru i ostavite neka se krčka na 5 minuta.

Dodajte piletinu i kuhajte 5 minuta. Umiješajte mlijeko i aromu kokosa i ostavite neka se krčka na 10 minuta ili dok se piletina ne prokuha. Umiješajte grašak i kuhajte još 3 minute, taman da se zagrije.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Voćni božićni kolač
Božićni kuglof od naranče
Pureća prsa sa šampinjonima
Smoothie od ananasa za zdravija koljena
Paprike punjene puretinom i quinoom
Čokoladni kolač s bananama
Napitak od rajčice i citrusa
Miješana salata (Fat smash dijeta)
© 2022 Zdravi recepti