Svinjski odresci u limunskoj marinadi

Svinjski odresci na roštilju ili grill tavi će ispasti neodoljivo sočni zahvaljujući marinadi od limuna.

Svinjski odresci u limunskoj marinadi Izvor slike: 123RF

00:35

Sastojci:

Priprema svinjskih odrezaka u limunskoj marinadi

  1. U plastičnoj posudi s poklopcem ili vrećici s patent zatvaračem pomiješajte sok od limuna, ulje, češnjak, sol, origano i papar. Stavite odreske unutra i držite u frižideru na 2 sata ili preko noći.
  2. Zagrijte roštilj ili grill tavu na jaku toplinu.
  3. Izvadite odreske iz posude/vrećice, a ostatak marinade prebacite u lonac za umake. Dovedite marinadu do vrenja, a zatim ju maknite sa strane.
  4. Odreske dobro premažite marinadom i pecite 5-7 minuta sa svake strane.

Poslužite uz umak za roštilj - Bourbon Whiskey

Ostali recepti

Paprike punjene quinoom i puretinom
Smoothie od avokada i chia sjemenki (Keto dijeta)
Kajgana od tikvica
Piletina s umakom od kikirikija
Pljeskavice od slanutka i kurkume
Juha od buče sa narančom i timijanom
Juha od tikvice i karfiola
Čokoladni lava kolačići
© 2025 Zdravi recepti