Bez mlijeka, glutena, pšenice, jaja, soje i orašastih plodova.
Sastojci:
Buču ogulimo i narežemo na manje kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckamo. U velikom loncu na maslinovom ulju popržimo luk da malo omekša. Dodamo češnjak i buču te kuhamo lagano miješajući 2 minute.
Potom dodamo temeljac i narančin sok, naribanu narančinu koricu i 2 žlice timijana. Poklopimo i na laganoj vatri kuhamo približno 20 minuta da buča omekša.
Uklonite s vatre te sadržaj propasirajte štapnim mikserom do fine kremaste teksture. Začinite solju i paprom. Prilijte sa kokosovim mlijekom i kuhajte još 3-5 minuta.
Pospite sa preostalim timijanom. Servirajte uz kruh.
Savjet
Povrtni temeljac možete najbrže napraviti ako koristite kocku ili vegetu bez mononatrijevog glutaminata.
Umjesto kokosovog mlijeka možete koristiti neku drugu vrstu biljnog mlijeka ili biljnog vrhnja za kuhanje. Juha je prikladan odabir za sve alergičare i celijakičare. Ako su buče veće, napravite veću količinu juhe, prelijte u posudice, dobro ih zatvorite i spremite u zamrzivač.