Juha od buče sa narančom i timijanom

Bez mlijeka, glutena, pšenice, jaja, soje i orašastih plodova.

Juha od buče sa narančom i timijanom

00:45

Sastojci:

Priprema

Buču ogulimo i narežemo na manje kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckamo. U velikom loncu na maslinovom ulju popržimo luk da malo omekša. Dodamo češnjak i buču te kuhamo lagano miješajući 2 minute.

Potom dodamo temeljac i narančin sok, naribanu narančinu koricu i 2 žlice timijana. Poklopimo i na laganoj vatri kuhamo približno 20 minuta da buča omekša.

Uklonite s vatre te sadržaj propasirajte štapnim mikserom do fine kremaste teksture. Začinite solju i paprom. Prilijte sa kokosovim mlijekom i kuhajte još 3-5 minuta.

Pospite sa preostalim timijanom. Servirajte uz kruh.

Savjet

Povrtni temeljac možete najbrže napraviti ako koristite kocku ili vegetu bez mononatrijevog glutaminata.

Umjesto kokosovog mlijeka možete koristiti neku drugu vrstu biljnog mlijeka ili biljnog vrhnja za kuhanje. Juha je prikladan odabir za sve alergičare i celijakičare. Ako su buče veće, napravite veću količinu juhe, prelijte u posudice, dobro ih zatvorite i spremite u zamrzivač.

Ostali recepti

Salata od crvenog kupusa, kruške i oraha
Smoothie od jagoda, jogurta i banane
Preljev od jogurta za salatu
Domaći oreo keksi za 30 minuta!
Visokoproteinske pločice (Dijeta Jona Gabriela)
Cheesecake
Rižoto s quinojom i šampinjonima
Pizza s dimljenim lososom
© 2022 Zdravi recepti