Krem juha od mladog luka

Proljeće je pravo vrijeme za pripremiti ovu neobičnu, ali iznimno ukusnu juhu od mladog luka.

Krem juha od mladog luka

00:45

Sastojci:

Za posluživanje: 

Priprema krem juhe od mladog luka

1. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte narezani mladi luk (samo bijeli dio, zeleni ostavite sa strane) i poriluk, narezani komorač i nasjeckani luk te začinite solju i paprom. Pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

2. Dodajte vino i pojačajte vatru. Nakon 12 minuta ulijte vodu i vrhnje za kuhanje te kuhajte oko 15 minuta dok povrće u potpunosti ne omekša. Zatim dodajte zeleni dio mladog luka i kuhajte još 2 minute.

3. Maknite lonac s vatre i usitnite povrće pomoću štapnog miksera dok ne dobijete glatku, jednoličnu smjesu.

4. U zdjelici pomiješajte mlaćenicu i svježi sir. Prilikom posluživanja u tanjur stavite juhu, a na to dodajte po 1 žlicu mješavine mlaćenice i sira.

Ostali recepti

Brza i ukusna narančasta salata!
Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
Riža s curryjem i povrćem
Losos punjen špinatom
Juha od potočarke
Salata od smeđe riže i piletine
Pita od jaja, špinata i paprike
Lagani kolač od limuna
© 2022 Zdravi recepti