Proljeće je pravo vrijeme za pripremiti ovu neobičnu, ali iznimno ukusnu juhu od mladog luka.
Sastojci:
Za posluživanje:
1. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte narezani mladi luk (samo bijeli dio, zeleni ostavite sa strane) i poriluk, narezani komorač i nasjeckani luk te začinite solju i paprom. Pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
2. Dodajte vino i pojačajte vatru. Nakon 12 minuta ulijte vodu i vrhnje za kuhanje te kuhajte oko 15 minuta dok povrće u potpunosti ne omekša. Zatim dodajte zeleni dio mladog luka i kuhajte još 2 minute.
3. Maknite lonac s vatre i usitnite povrće pomoću štapnog miksera dok ne dobijete glatku, jednoličnu smjesu.
4. U zdjelici pomiješajte mlaćenicu i svježi sir. Prilikom posluživanja u tanjur stavite juhu, a na to dodajte po 1 žlicu mješavine mlaćenice i sira.