Krem juha od mladog luka

Proljeće je pravo vrijeme za pripremiti ovu neobičnu, ali iznimno ukusnu juhu od mladog luka.

Krem juha od mladog luka Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Za posluživanje: 

Priprema krem juhe od mladog luka

1. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte narezani mladi luk (samo bijeli dio, zeleni ostavite sa strane) i poriluk, narezani komorač i nasjeckani luk te začinite solju i paprom. Pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

2. Dodajte vino i pojačajte vatru. Nakon 12 minuta ulijte vodu i vrhnje za kuhanje te kuhajte oko 15 minuta dok povrće u potpunosti ne omekša. Zatim dodajte zeleni dio mladog luka i kuhajte još 2 minute.

3. Maknite lonac s vatre i usitnite povrće pomoću štapnog miksera dok ne dobijete glatku, jednoličnu smjesu.

4. U zdjelici pomiješajte mlaćenicu i svježi sir. Prilikom posluživanja u tanjur stavite juhu, a na to dodajte po 1 žlicu mješavine mlaćenice i sira.

Ostali recepti

Pileći ražnjići u marinadi od meda
Muffini od čokolade s kremom
U istom loncu: Piletina s rižom i brokulom
Sok od mrkve i naranče
Tjestenina sa šampinjonima i svježim povrćem
Mousse s bijelom čokoladom
Kuskus s povrćem
Salata od riže, jabuka i brokule
© 2025 Zdravi recepti