Svinjski kotleti u umaku od brusnica

Izmamite osmijehe gostima s ovim fantastičnim kotletima!

Svinjski kotleti u umaku od brusnica

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

Pospite kotlete s lukom u prahu na obje strane i stavite ih na stranu.

U srednje velikoj tavi zagrijte umak od brusnice, smeđi šećer, đumbir, muškatni oraščić i 2 žlice vode na oko 2 minute, taman dok se umak od brusnice ne rastopi.

Stavite mrkve u veliku vatrostalnu zdjelu, a zatim raspodijelite kotlete preko mrkvi. Žlicom ravnomjerno raspodjelite umak od brusnice preko kotleta.

Pokrijte i pecite u pećnici oko 45 minuta, sve dok se svinjetina temeljito ne ispeče.

Izvadite kotlete na tanjur za posluživanje i posujte mrkve preko njih.

Prelijte preostali umak iz vatrostalne zdjele u srednje veliku tavu.

Pomiješajte kukuruzno brašno s 1 žlicom vode. Dodajte smjesu u tavu i kuhajte na dvije minute miješajući, taman dok se umak zgusne.

Žlicom ravnomjerno rasporedite preko kotleta i pospite peršinom.

Poslužite odmah.

Ostali recepti

Bijela vruća čokolada
Smoothie od marelica i manga
Jednostavni domaći kruh
Začinjena pečena piletina
Pileća prsa punjena špinatom
Slatko kisela svinjetina s ananasom
Karamelizirani čips od jabuke
Smoothie od avokada, borovnica i chia sjemenki
© 2022 Zdravi recepti