Svinjski kotleti u umaku od bijelog vina i limete

Sočno i ukusno meso s neobičnim umakom.

Svinjski kotleti u umaku od bijelog vina i limete

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Kotlete posolite i popaprite.

Zagrijte ulje u tavi, dodajte kotlete i pecite ih 3 do 4 minute sa svake strane. Premjestite ih u lim za pečenje i pecite u pećnici 15 do 20 minuta.

U međuvremenu rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i dinstajte ga oko 2 minute. Dodajte vino i kuhajte dok se tekućina ne smanji za pola. Dodajte vodu i temeljac i kuhajte, povremeno miješajući dok ne ostane oko 6 žlica umaka.

Dodajte vrhnje za kuhanje i sok od limete i održavajte umak toplim, ali ne smije proključati. Posolite i popaprite po želji.

Izvadite kotlete iz pećnice, poslažite ih na tanjur, prelijte umakom i poslužite.

Ostali recepti

Pašteta od tune bez jaja
Salata od jabuke, badema i smokve
Smoothie od špinata i manga
Varivo od bundeve i limuna
Meksički nacho složenac
Popečki od prokulica
Losos s kiselim vrhnjem i ružmarinom
Goveđi gulaš
© 2024 Zdravi recepti