Sočni fileti zaslađeni s jabukama i kupinama.
Sastojci:
Izrežite višak masnoće sa svinjetine te narežite filete na centimetar debele kriške.
Zagrijte ulje u tavi koja se ne lijepi, a zatim dodajte svinjetinu i pecite ju na 4 - 5 minuta, taman dok dobije lagano smeđu boju. Uklonite svinjetinu i ocijedite ju na upijajućem papiru. Sačuvajte sokove koji su se iscijedili.
Prelijte temeljac i vino preko sokova te dodajte timijan i med. Dobro promiješajte i dovedite do trenutka da se sve pirja, a zatim dodajte svinjetinu i jabuke.
Nastavite pirjati, nepokriveno, na pet minuta.
Dodajte kupine, začinite solju i paprom te pirjajte na još 5 minuta.
Pomiješajte kukuruzno brašno sa sokom od limuna te dodajte u tavu. Miješajte dok se umak ne zgusne.
Poslužite vruće uz kuhani krumpir.