Svinjski fileti s jabukama i kupinama

Sočni fileti zaslađeni s jabukama i kupinama.

Svinjski fileti s jabukama i kupinama

01:00

Sastojci:

Priprema

Izrežite višak masnoće sa svinjetine te narežite filete na centimetar debele kriške.

Zagrijte ulje u tavi koja se ne lijepi, a zatim dodajte svinjetinu i pecite ju na 4 - 5 minuta, taman dok dobije lagano smeđu boju. Uklonite svinjetinu i ocijedite ju na upijajućem papiru. Sačuvajte sokove koji su se iscijedili.

Prelijte temeljac i vino preko sokova te dodajte timijan i med. Dobro promiješajte i dovedite do trenutka da se sve pirja, a zatim dodajte svinjetinu i jabuke.

Nastavite pirjati, nepokriveno, na pet minuta.

Dodajte kupine, začinite solju i paprom te pirjajte na još 5 minuta.

Pomiješajte kukuruzno brašno sa sokom od limuna te dodajte u tavu. Miješajte dok se umak ne zgusne.

Poslužite vruće uz kuhani krumpir.

Ostali recepti

Salata od banane i cikorije
Mediteranska piletina s krumpirima
Jagoda cocktail
Ledeni desert od jagoda i mente
Topli napitak s bundevom i bijelom čokoladom
Smoothie od bobičastog voća i breskve
Kompot od marelica
Čokoladne kocke s kakaom
© 2024 Zdravi recepti