Svinjski but s umakom od mandarine

Odličan izbor za ručak.

Svinjski but s umakom od mandarine

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na  200°C.

But posolite, popaprite i pospite brašnom i uklonite višak. Zagrijte ulje u velikoj tavi, dodajte luk, češnjak i meso. Pecite ga sa svih strana dok ne porumeni.

Uklonite s vatrom i stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte vodu i pecite oko 40 minuta, dok voda potpuno ne ispari.

Izvadite iz pećnice, uklonite luk i češnjak i pustite da prije rezanja stoji oko 10 minuta.

U tavu zagrijte sok od mandarine, zatim dodajte kukuruzni škrob otopljen u vodi, posolite i popaprite po želji. Kuhajte dok umak ne zgusne, dodajte koricu od mandarine i promiješajte. Poslužite s mesom.

Ostali recepti

Božićni čokoladni cheesecake
Salata od marelica i raženog kruha
Njoki s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Salata od tune i pšenice
Bogato začinjena piletina
Osvježavajući smoothie od grejpa i badema
Arroz con pollo
Bezglutenska torta od limuna
© 2025 Zdravi recepti