Svinjski but iz pećnice s marinadom od senfa

Ovaj recept je odlična ideja za obiteljski ručak.

Svinjski but iz pećnice s marinadom od senfa

01:00

Sastojci:

Priprema:

  1. Svinjski but u komadu stavite u posudu, začinite soli i paprom, te dobro premažite senfom i maslinovim uljem. Meso ostavite na sobnoj temperaturi pola sata.
  2. Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva.
  3. Za to vrijeme prerežite luk i češnjak na pola, te ih poredajte po limu za pečenje. Zatim na to prebacite meso. Pecite 10 minuta.
  4. Dok je meso u pećnici, u manji lonac ulijte vino i kuhajte na srednjoj vatri. Nakon što zakipi pustite da kuha još 2 minute. Dodajte vodu, lovorov list, timijan i kadulju. Pričekajte da zakipi, te maknite s vatre.
  5. Meso izvadite iz pećnice i preko njega prelijte dobiveni umak.
  6. Vratite meso u pećnicu i pecite još 40 minuta na 180 stupnjeva. Svakih 10-15 minuta otvorite pećnicu i pomoću žlice podlijte meso umakom kako bi ono ostalo sočno.
  7. Kako biste provjerili je li meso gotovo upotrijebite kuhinjski termometar – temperatura u sredini mesa bi trebala biti između 68 i 70 stupnjeva. Ako je temperatura manja ostavite meso u pećnici još 10-ak minuta.
  8. Kada je meso gotovo izvadite ga iz pećnice i pokrijte aluminijskom folijom. Ostavite da tako stoji na sobnoj temperaturi još 10 minuta,
  9. Meso narežite i poslužite s povrćem.

Ostali recepti

Njoki s jesenskim umakom
Veggie burger
Marinirani škampi s roštilja
<li>Batate ogulite
Torta od trešanja i badema
Lazanje od lososa i šparoga
Juha od limuna i piletine
Pileći ujušak
© 2022 Zdravi recepti