Svinjetina u umaku od trešanja

Sočno meso u slatkastom umaku.

Svinjetina u umaku od trešanja

02:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Utrljajte2 žlice ulja u meso. Obje strane mesa dobro začinite solju i paprom. Utrljajte češnjak i ružmarin.

Zagrijte preostalu žlicu ulja u tavi. Pecite meso s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Premjestite na lim za pečenje i pecite ga u pećnici oko 1 sat.

Posljednjih 30 minuta pečenja mesa započnite s pripremom umaka. Zagrijte lonac na laganoj vatri. Dodajte ulje, luk, poriluk, trešnje i ružmarin i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte preostale sastojke i kuhajte dok umak ne postane gust.

Izvadite meso iz pećnice i pustite da stoji barem 10 minuta prije rezanja. Poslužite uz umak od vina i trešanja.

Ostali recepti

Rižoto sa špinatom i graškom
Kolač od naranče sa slatkom glazurom
Smoothie od badema i jabuka za ubrzanje metabolizma
Azijski pileći burger
Tonik od kurkume, mandarine i mrkve
Pileća prsa u umaku od šampanjca
Muffini od zobi i soka od jabuke
Rezanci od špinata s teletinom
© 2022 Zdravi recepti