Ova pomalo neobična kombinacija mesa i naranče će vas oduševiti.
Sastojci:
Sol
Steak izrezan na trake
Sok cijeđene naranče
50 ml umaka od soje
Žlica sezamovog ulja
Žlica maslaca
Izvadite steak iz frižidera i ostavite da stoji 20-ak minuta na sobnoj temperaturi. Nakon toga ga dobro začinite solju i izrežite na trake širine 3 cm.
Ostale sastojke, osim maslaca, stavite u zdjelu i dobro ih pomiješajte.
Meso stavite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Polovicu pripremljene marinade ulijte u vrećicu i protresite kako bi umak u potpunosti obavio meso, a ostatak marinade spremite u frižider za kasnije. Zatvorite vrećicu i stavite u frižider na minimalno 2 sata.
Na tavi rastopite maslac, te na srednjoj temperaturi pecite pripremljeno meso 4 minute sa svake strane (ili duže ako želite jače pečeno).
Zagrijte ostatak marinade i prelijte preko mesa.