Špageti bolognese

Bolonjez umak je pravi klasik kojeg rado volimo imati u svom meniju.

Špageti bolognese

01:30

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte luk i dinstajte ga na 3 minute.
  2. Dodajte češnjak, mrkvu, celer i slaninu te pirjajte na 3-4 minute sve dok ne dobiju blago smeđu boju.
  3. Dodajte govedinu i kuhajte na jakoj vatri kroz 3 minute dok meso ne dobije smeđu boju. Umiješajte i rajčice (blago ih razbijajući drvenom kuhačom), origano i vino te pustite sve da zakuha.
  4. Smanjite vatru i ostavite da se lagano pirja kroz najmanje 45 minuta.
  5. Dodajte i pasiranu rajčicu te začinite solju i paprom.
  6. Kuhajte špagete u blago slanoj kipućoj vodi 8-10 minuta dok ne budu al dente. Ocijedite temeljito.
  7. Prenesite špagete u veliku zdjelu za posluživanje, a zatim prelijte umak preko njih.
  8. Dobro promiješajte i poslužite vruće.

Ostali recepti

Čaj od banane i cimeta za bolji san
Salata od leće i brokule
Njoki s graškom i pancetom
Salata od špinata i jagoda
Čokoladne kocke s komadićima čokolade
Tropski smoothie za mršavljenje
Kremasta juha od potočarke
Osvježavajući smoothie od manga i mente za skidanje kilograma
© 2022 Zdravi recepti