Sočan i bogat ručak za 8 osoba.
Sastojci:
Pomiješajte rižu i povrtni temeljac u loncu i dovedite sve do vrenja. Smanjite vatru na nisku razinu, poklopite i pirjajte 45 minuta, ili taman dok riža ne bude mekana.
Prethodno zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Lagano nauljite veliki lim za pečenje.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i dinstajte luk u njoj dok ne omekša. Umiješajte tikvice, piletinu i gljive. Začinite s kuminom, solju i mljevenim paprom. Kuhajte i dobro miješajte dok tikvice ne dobiju lagano smeđu boju, a piletina se skroz zagrije.
U velikoj zdjeli, pomiješajte kuhanu rižu, luk, tikvice, piletinu, gljive, grah, čili paprike, mrkvu i pola ementalera. Prebacite sve u pripremljeni lim za pečenje i pospite s preostalim sirom.
Labavo pokrijte lim za pečenje s folijom i pecite na 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Uklonite foliju i nastavite peći na još 10 minuta, ili taman dok složenac počne dobijati mjehure i lagano smeđu boju.