Nazad na početnu

Složenac od fazana i riže

Složenac na lovački način.

02:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 400 g fazana, narezanog na kockice
  • 250 g riže
  • 225 g šampinjona (mogu i druge gljive po izboru), narezanih
  • 75 g maslaca
  • 1 luk, narezani
  • 50 g glatkog brašna
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 300 ml mlijeka
  • 2 velike žlice svježe narezanog peršina
  • 50 g prženih badema
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Poširajte fazana na srednje jakoj vatri na 1 sat ili dok ne omekša.

Pripremite rižu po želji.

Pirjajte gljive na pola maslaca, a zatim ih maknite sa strane. Zatim pirjajte luk na ostatku maslaca sve dok ne omekša. Uklonite luk s vatre i umiješajte brašno sve dok ne postane glatko. Postupno umiješajte i temeljac u mješavinu brašna, a zatim dodajte i mlijeko.

Vratite na vatru i kuhajte konstantno miješajući, sve dok ne postane gusta masa.

Dodajte rižu, gljive, fazana i peršin te začinite sa solju i paprom. Premjestite cijelu smjesu u veliku vatrostalnu zdjelu i za kraj posipajte po vrhu bademe.

Pecite u pećnici na 25-30 minuta.

Poslužite vruće.