Slatki krumpir punjen piletinom

Strašno ukusan slatki krumpir punjen piletinom i začinskim biljem!

Slatki krumpir punjen piletinom

02:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  2. Izbodite slatki krumpir vilicom i stavite ga na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite oko sat vremena.
  3. Stavite piletinu na lim za pečenje i premažite s malo maslinovog ulja, solju i paprom. Stavite u pećnicu s krumpirom i pecite 30 minuta. Kada se ohladi, izrežite ju na manje komade.
  4. Kada je slatki krumpir pečen, prerežite ga na pola i ostavite da se ohladi.
  5. Pomiješajte maslinovo ulje, sok od limete, češnjak, ljutu papričicu, bosiljak, kumin, čili prah, sol i papar. Stavite na stranu.
  6. Nasjeckajte špinat i pomiješajte s piletinom.
  7. Zagrijte pećnicu do 200°C. Izvadite žlicom dio unutrašnjosti batata i pomiješajte s piletinom i špinatom.
  8. U piletinu i špinat dodajte mješavinu sa maslinovim uljem i češnjakom. Sve dobro izmiješajte.
  9. Smjesom napunite slatke krumpire, pospite sirom i pecite 10 minuta.
  10. Pospite peršinom, poslužite i uživajte!

Ostali recepti

Smoothie od avokada i bobičastog voća
Palačinke s limunom i ricottom
Smoothie od jabuka i maslaca od badema
Pečena zelena jaja
Krem juha od graška
Rižoto s tikvicama
Rajčice punjene piletinom i bosiljkom
Piletina a la Cacciatore (na lovački)
© 2022 Zdravi recepti