Izbodite slatki krumpir vilicom i stavite ga na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite oko sat vremena.
Stavite piletinu na lim za pečenje i premažite s malo maslinovog ulja, solju i paprom. Stavite u pećnicu s krumpirom i pecite 30 minuta. Kada se ohladi, izrežite ju na manje komade.
Kada je slatki krumpir pečen, prerežite ga na pola i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte maslinovo ulje, sok od limete, češnjak, ljutu papričicu, bosiljak, kumin, čili prah, sol i papar. Stavite na stranu.
Nasjeckajte špinat i pomiješajte s piletinom.
Zagrijte pećnicu do 200°C. Izvadite žlicom dio unutrašnjosti batata i pomiješajte s piletinom i špinatom.
U piletinu i špinat dodajte mješavinu sa maslinovim uljem i češnjakom. Sve dobro izmiješajte.
Smjesom napunite slatke krumpire, pospite sirom i pecite 10 minuta.