Rozo pečena Dida Boža pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru

Preipremite ovo ukusno jelo koristeći Dida Boža džem od višanja!

Rozo pečena Dida Boža pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru

01:00

Sastojci:

Priprema

Tijesto

U mikser stavite pola oštrog i pola glatkog brašna, kvasac, šećer. Lagano miješajte i ulijevajte hladno mlijeko koje ste pomiješali sa sokom od cikle (oko 10 minuta).

Nakon toga dodajte sol i ulje, i miješajte još 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Gotovo tijesto ostavite 30 minuta da se diže i zatim ga oblikujte u kugle. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite tijesto da se slegne desetak minuta.

Stavite u pećnicu na 185°C oko 25 minuta.

Krema

Dok se peciva peku, na maslacu prepržite sitno sjeckanu ljutiku i višnje. Podlijte umakom od patke ili vodom i lagano kuhajte 30 min. Začinite sa solju i paprom te dodajte džem od višanja. Sve zajedno dobro izmiješajte pomoću štapnog miksera i protisnite kroz cijedilo. Gotovu kremu ostaviti da se ohladi.

Kada su peciva ohlađena, narežite ih na tanke ploške i pokapajte maslinovim uljem. Pecivo prepecite u tavi ili na grilu dok ne postane hrskavo.

Pačja prsa

Pačja prsa začinite sa solju i paprom. Pecite u tavi s obje strane pazeći da u sredini ostanu roza. Servirajte tako da na peciva stavimo matovilac, na njega kremu od višanja, pačja prsa i dekoriramo sa klicama češnjaka.

Više informacija o Dida Boža proizvodima potražite na web stranici www.didaboza.hr i na Facebook stranici Dida Boža.

Ostali recepti

Juha od mrkve i crvene leće
Voćna salata s quinoom
Domaći džem od jagoda
Riba s krumpirom i rajčicom
Slasni zalogaji s dimljenim lososom
Juha od jagoda
Složenac od tikvica i kukuruza
Proljetni smoothie s jagodama i mangom
© 2022 Zdravi recepti