Puretina i umak od rajčice

Kvalitetan objed za cijelu obitelj

Puretina i umak od rajčice

01:30

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Sve sastojke za mesne okruglice osim ulja stavite u zdjelu i dobro izmiješajte. Začinite po ukusu. Oblikujte 20 okruglica veličine oraha.

2. Stavite ih na pladanj, lagano pokrijte i ohladite u hladnjaku dok spremate umak.

3. Stavite luk i češnjak u tavu sa 125 ml juhe. Pokrijte i lagano kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Nastavite kuhati još 1 minutu, ili dok luk ne počne dobivati boju.

4. Dodajte ostatak juhe u tavu s rajčicama, kuminom, cimetom i cayenne paprikom. Lagano kuhajte 10 minuta dok se lagano ne zgusne i tekućina malo ishlapi. Umiješajte peršin izačinite po ukusu.

5. Zagrijte ulje u većoj tavi i pecite okruglice dok ne dobe smeđu boju.

6. Izvadite okruglice i ocijedite ih na kuhinjskom papiru.

7. Ulijte umak u vatrostalnu posudu. Na vrh stavite mesne okruglice i pecite pokriveno u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta, ili dok okruglice nisu gotove a umak ne bubri. Ukrasite sa svježe nasjeckanim biljnim začinima i poslužite odmah na kuskusu ili kuhanoj riži.

Ostali recepti

Čaj od kurkume i đumbira
Topla čokolada
Pandoro - slatki talijanski kruh
Torta sa šlagom i bobičastim voćem
Slani keksi bez jaja
Čokoladni kolač sa sirom i malinama
Zobene pahuljice s narančom i kakaom
Jaja s porilukom i sirom
© 2024 Zdravi recepti