Pureća prsa u umaku od naranče i meda

Psolužite uz prilog po izboru.

Pureća prsa u umaku od naranče i meda

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i pospite s malo maslinovog ulja.

Pureća prsa pospite solju i paprom. Stavite ih na lim za pečenje i pospite ostalim začinima. Pecite oko 30 minuta.

Med, narančinu koricu, sok od naranče, jabučni ocat, senf, malo soli i papra zagrijte na laganoj vatri. Kada počne kuhati, smanjite toplinu i miješajte 5 minuta. Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.

Izvadite puretinu iz pećnice, prelijte umakom i poslužite.

Ostali recepti

Kremasta juha od špinata
Juha od batata i slanutka
Pečena brokula s češnjakom i limunom
Napitak za regulaciju krvnog tlaka i kolesterola
Toskanska juha od povrća
Proljetni smoothie od jabuke, naranče i chia sjemenki
Smoothie od avokada i chia sjemenki
Namaz od češnjaka, bosiljka i peršina
© 2024 Zdravi recepti