Potplećnjak ili ribeye odrezak s madagaskarskim umakom

Odrezak od prvog rebra mnogima je najdraži komad mesa jer ima masnu sredinu koja osigurava sočnost mesa, a u kombinaciji s madagaskarskim umakom i povrćem daje savršeno uravnotežen i ukusan obrok.

Potplećnjak ili ribeye odrezak s madagaskarskim umakom Izvor slike: Depositphotos

00:00

Sastojci:

Priprema

  1. Prije samog pečenja papirom za ruke uklonite višak masnoće s mesa. Zatim dodajte 2 žlice crnog papra i dobro utrljajte u meso.
  2. Na vatri zagrijte maslinovo ulje i dodajte maslac. Kad se ugrije, stavite odrezak i pecite otprilike 4 minute sa svake strane, dok lagano ne porumeni. Smanjite vatru i ponovno okrenite odrezak s jedne i druge strane dok se ne pojave ružičaste kapljice, što znači da je srednje pečen.
  3. Maknite s vatre i zamotajte u aluminijsku foliju dok pripremate umak.
  4. Na istoj tavi dodajte još malo maslaca i maslinovog ulja, 2 češnja češnjaka i zeleni papar, promiješajte i ostavite da se kuha 1 minutu. Zatim dodajte vinjak (brandy) i kuhajte dok 2-3 minute, dok ne ispari.
  5. Dodajte vrhnje i crni papar i kuhajte dok se umak ne zgusne, uz lagano miješanje. Na kraju dodajte senf, dobro izmiješajte da se sastojci sjedine i maknite s vatre.
  6. Kušajte, dodajte sol i još papra po želji. Premjestite umak u posudu, na tanjuru poslužite topli odrezak, dodajte kuhano povrće i uživajte.

Ostali recepti

Juha od buče sa narančom i timijanom
Složenac od artičoke i piletine
Špageti s povrćem
Krem juha od mrkve
Topla salata s piletinom i rižinim rezancima
Kajgana s rajčicama, lukom i paprikom
Čokoladna torta s jagodama
Zdravi zobeni kolačići
© 2024 Zdravi recepti