Pljeskavice od junetine i gljiva

Oduševite prijatelje na roštilju i pokupite dodatne simpatije hladnom pivom iz potoka!

Pljeskavice od junetine i gljiva

00:40

Sastojci:

Priprema

Stavite luk i gljive u mikser ili blender i miksajte dok ne sve ne bude fino isjeckano. Dodajte junetinu, krušne mrvice, vegetu i pasiranu rajčicu te začinite sa solju i paprom. Sad sve zajedno smiksajte na par sekundi, taman dok se sve poveže, ali i dalje ima svoju teksturu.

Podijelite smjesu na 8 - 10 dijelova, a zatim stavite brašno na ruke i napravite komade u obliku pljeskavica.

Pecite pljeskavice na tavi ili roštilju, na 12 - 15 minuta. Okrenite jednom i ravnomjerno ispecite.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Smoothie od banane i dinje
Tjestenina s ružmarinom, češnjakom i limunom
Smoothie od badema, kikirikija i datulja
Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom
Kruh s medom
Pečeni patlidžani na sicilijanski
Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom
Sok od špinata, celera i peršina
© 2025 Zdravi recepti