Nazad na početnu

Pizza s piletinom

Pizza koja će oduševiti sve, naročito dijabetičare!

01:20
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

  • Kalorije 142
  • Proteini 11g
  • Ukupno masti 3g
  • Ugljikohidrati 17g
  • Dijetalna vlakna 1g
  • Kolesterol 21mg
  • Natrij 286mg

Sastojci

  • Tijesto

  • 3/4 šalice brašna
  • 2.5 žličice kvasca
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 šalice hladne vode
  • 2 žličice meda
  • 1/2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
  • Nadjev

  • 1 žličica origana
  • 1/2 žličice bosiljka
  • 250g kuhanih i nasjeckanih pilećih prsa
  • 1/2 šalice umaka za pizzu
  • 2 žlice nasjeckanog luka
  • 3 svježe, tanko nasjeckane gljive
  • 1 žlica svježe naribanog parmezana
  • 1/4 šalice nasjeckanog mozzarella sira

Priprema

Priprema

Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Ulijte vodu i med. Miješajte dok smjesa postane glatka i bez grudica. Dodajte pšeničnog brašna i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Tijesto izvadite i mijesite na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i rastezljivo, oko 3 do 5 minuta. Tijesto zamotajte u foliju i ostavite da odstoji 15 minuta prije korištenja.

Zagrijte pećnicu na 230 °C. Pomiješajte kuhanu piletinu, umak za pizzu i luk. Tijesto pažljivo razvaljajte u oblik pizze i prenesite na papir za pečenje. Premažite ga maslinovim uljem, rasporedite piletinu te pospite origanom i bosiljkom. Poslažite gljive i mozzarella sir te pospite parmezanom. Stavite u pećnicu i pecite oko 15 minuta.

Energetska vrijednost

142