Sama pomisao na ovakvu pitu stvorit će vam zazubice!
Sastojci:
1. Uklonite zelene dijelove poriluka, a bijele očistite i dobro operite pod mlazom vode te zatim narežite na kolutiće.
2. U dubljoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja te dodajte šunku i mljeveno meso te pirjajte na srednjoj uz konstantno miješanje.
3. Kada meso poprimi lagano smeđu boju, ulijte vino te dodajte muškatni oraščić, sol i papar. Pirjajte dok vino ne ispari, izvadite iz tave i ostavite sa strane.
4. U tavu u kojoj se pirjalo meso stavite još malo maslinovog ulja ako je potrebno i poriluk. Dinstajte nekoliko minuta dok poriluk ne uvene.
5. U okrugli kalup za pečenje stavite razvaljano tijesto, tako da pokrije cijelo dno i stijenke kalupa. Meso ravnomjerno rasporedite po tijestu, zatim dodajte poriluk i pospite parmezanom.
6. Stavite pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva i pecite 40 minuta, odnosno dok vrh pite ne dobije zlatno smeđu boju.