Pita od poriluka s mljevenim mesom

Sama pomisao na ovakvu pitu stvorit će vam zazubice!

Pita od poriluka s mljevenim mesom

01:30

Sastojci:

Priprema

1. Uklonite zelene dijelove poriluka, a bijele očistite i dobro operite pod mlazom vode te zatim narežite na kolutiće.

2. U dubljoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja te dodajte šunku i mljeveno meso te pirjajte na srednjoj uz konstantno miješanje.

3. Kada meso poprimi lagano smeđu boju, ulijte vino te dodajte muškatni oraščić, sol i papar. Pirjajte dok vino ne ispari, izvadite iz tave i ostavite sa strane.

4. U tavu u kojoj se pirjalo meso stavite još malo maslinovog ulja ako je potrebno i poriluk. Dinstajte nekoliko minuta dok poriluk ne uvene.

5. U okrugli kalup za pečenje stavite razvaljano tijesto, tako da pokrije cijelo dno i stijenke kalupa. Meso ravnomjerno rasporedite po tijestu, zatim dodajte poriluk i pospite parmezanom.

6. Stavite pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva i pecite 40 minuta, odnosno dok vrh pite ne dobije zlatno smeđu boju.

Ostali recepti

Pečeni bakalar na grčki način
Tjestenina s artičokama
Smoothie od bobičastog voća, jogurta i kokosa
Horchata – meksički koktel od riže
Ukusni smoothie od blitve, jabuke i banane
Smoothie od malina i kikiriki maslaca
Napitak za regulaciju krvnog tlaka i kolesterola
Losos na žaru s umakom od maslina (GI dijeta)
© 2022 Zdravi recepti