Pita od poriluka s mljevenim mesom

Sama pomisao na ovakvu pitu stvorit će vam zazubice!

Pita od poriluka s mljevenim mesom Izvor slike: 123RF

01:30

Sastojci:

Priprema

1. Uklonite zelene dijelove poriluka, a bijele očistite i dobro operite pod mlazom vode te zatim narežite na kolutiće.

2. U dubljoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja te dodajte šunku i mljeveno meso te pirjajte na srednjoj uz konstantno miješanje.

3. Kada meso poprimi lagano smeđu boju, ulijte vino te dodajte muškatni oraščić, sol i papar. Pirjajte dok vino ne ispari, izvadite iz tave i ostavite sa strane.

4. U tavu u kojoj se pirjalo meso stavite još malo maslinovog ulja ako je potrebno i poriluk. Dinstajte nekoliko minuta dok poriluk ne uvene.

5. U okrugli kalup za pečenje stavite razvaljano tijesto, tako da pokrije cijelo dno i stijenke kalupa. Meso ravnomjerno rasporedite po tijestu, zatim dodajte poriluk i pospite parmezanom.

6. Stavite pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva i pecite 40 minuta, odnosno dok vrh pite ne dobije zlatno smeđu boju.

Ostali recepti

Smoothie od mrkve, banane i ananasa
Salata od kelja, smokava i feta sira
Varivo od govedine i batata
Zobene pahuljice s grožđicama i bananama
Juha od artičoka i šampinjona
Tjestenina s piletinom i gljivama
Smoothiejem od ananasa protiv PMS-a
Pileći zabaci u bademovom mlijeku
© 2024 Zdravi recepti