Piletina u umaku s rajčicama

Jako brza i jako ukusna večera.

Piletina u umaku s rajčicama

00:20

Sastojci:

Priprema

Pileća prsa s obje strane natrljajte solju i paprom. Uvaljajte piletinu u brašno i otresite višak. Stavite sa strane.

Pomiješajte maslac, češnjak, origano i papriku. Začinite solju i paprom po želji.

U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, rastopite 1 žlicu maslaca sa začinima na maslinovom ulju. Stavite pileća prsa i pecite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 3 do 4 minute sa svake strane. Izvadite pileća prsa na tanjur i stavite sa strane.

Povećajte toplinu i na tavu dodajte rajčice. Kuhajte ih oko 5 minuta. Dodajte preostalu smjesu maslaca na tavu. Miješajte rajčice dok se maslac ne otopi. Dodajte šećer i pileću juhu. Kuhajte uz neprestano miješanje nekoliko minuta. Gustin pomiješajte s hladnom vodom i dodajte umaku. Dobro izmiješajte i još malo kuhajte.

Pileća prsa poslužite prelivena umakom.

Ostali recepti

Riblja juha strine Janje
Sočna piletina u marinadi od balzamičnog octa
Bruschetta Gorgonzola
Majoneza za dijabetičare
Vegetarijanski špageti bolognese
Aromatična voda s citrusima za brzu hidrataciju
Šareni ljetni ražnjići
Kajgana s tikvicama
© 2025 Zdravi recepti