Piletina u umaku od šljiva

Sočna piletina u slatkom umaku.

Piletina u umaku od šljiva

00:45

Sastojci:

Priprema

Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte ulje u tavi i pecite ju s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

Šljive očistite i uklonite im koru. Stavite ih u lonac, dodajte šećer i kuhajte ih, neprestano miješajući, dok skroz ne omekšaju. Dodajte đumbir i kuhajte 5 do 10 minuta.

Piletinu dodajte u umak od kruški i kuhajte ju 5 do 10 minuta, dok skroz ne omekša. Izvadite ju iz lonca, poslažite na tanjure, prelijte umakom i poslužite.

Ostali recepti

Grčki losos
Punjene paprike bez riže
Najukusnija juha od bundeve
Zdravi doručak (prehrana za krvnu grupu B)
Smoothie s bademovim mlijekom i papajom
Smoothie od jagoda, banane i jogurta
Muffini od tamne čokolade
Kremasta tjestenina s piletinom
© 2024 Zdravi recepti