Piletina u umaku od šljiva

Sočna piletina u slatkom umaku.

Piletina u umaku od šljiva

00:45

Sastojci:

Priprema

Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte ulje u tavi i pecite ju s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

Šljive očistite i uklonite im koru. Stavite ih u lonac, dodajte šećer i kuhajte ih, neprestano miješajući, dok skroz ne omekšaju. Dodajte đumbir i kuhajte 5 do 10 minuta.

Piletinu dodajte u umak od kruški i kuhajte ju 5 do 10 minuta, dok skroz ne omekša. Izvadite ju iz lonca, poslažite na tanjure, prelijte umakom i poslužite.

Ostali recepti

Okruglice od špinata i sira
Sladoled od lavande, meda i mascarponea
Začinjena piletina s đumbirom i češnjakom
Smoothie od kurkume, papaje i banane
Spaghetti s povrćem
Juha od zelenog povrća
Krem juha s porilukom i narančom
Smoothie od naranče i mrkve s chia sjemenkama
© 2022 Zdravi recepti