Meso koje se topi u ustima!
Sastojci:
Operite i posušite piletinu. Dobro ju začinite solju i paprom.
Rastopite jednu žlicu maslaca u velikoj tavi. Dodajte piletinu i pecite oko 3 do 4 minuta sa svake strane.
Dodajte peršin, timijan i lovor. Zalijte vinom i pilećim temeljcem, dodajte nasjeckani luk. Smanjite vatru i pirjajte piletinu 15 do 20 minuta.
U malom loncu, istopite preostalu žlicu maslaca preko srednje jake vatre. Umutite brašno i nastavite kuhati stalno miješajući. Kuhajte dok ne poprimi zlaćanu boju.
Izvadite piletinu iz tave i stavite na stranu. Umutite brašno preprženo na maslacu i vrhnje. Pojačajte vatru i kuhajte dok se umak ne zgusne, oko 2 do 3 minute.
Vratite piletinu i dodajte gljive. Nastavite pirjati još 8 do 10 minuta. Poslužite vruće uz prilog po izboru.