Piletina u umaku od limuna s kaparima (tal. piccata)
Ako nemate ideje što skuhati da bude brzo, ukusno i zdravo, onda je ovaj recept za piletinu u umaku od limuna s kaparima, koji se u Italiji naziva pileća piccata, pravi izbor za vas!
Posolite i popaprite pileća prsa s obje strane i onda uvaljajte u brašno. Lagano protresite i uklonite višak brašna pa stavite na čisti tanjur.
Na vatri zagrijte maslac, dodajte maslinovo ulje i prepržite 3-4 minute, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Izvadite piletinu iz tave, ali tavu ostavite na vatri. Za to vrijeme stavite pileću kocku u 1 dl vruće vode i dobro izmiješajte.
U tavu dodajte usitnjeni češnjak, pileći temeljac (rastopljenu pileću kocku) i svježe iscijeđeni sok od 2 limuna. Dobro izmiješajte i nastavite kuhati nekoliko minuta, dok se umak zgusne. Po želji dodajte sol i papar.
Smanjite vatru i dodajte vrhnje za kuhanje (ako ga koristite) i kapare. Vratite piletinu i kuhajte još 1-2 minute, dok se piletina ne zagrije. Dodajte peršin i naribani parmezan i servirajte toplo, uz prilog po želji.