Nazad na početnu
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa, otkoštenih i bez kožice
- 100 g maslaca
- 2 dl maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 pileća kockica za juhu
- 2 limuna
- 2 žlice kapara
- 1 žlica peršina
- brašno, sol i papar
- 1 dl vrhnja za kuhanje (po želji)
- parmezan (po želji)
Priprema
Priprema
- Posolite i popaprite pileća prsa s obje strane i onda uvaljajte u brašno. Lagano protresite i uklonite višak brašna pa stavite na čisti tanjur.
- Na vatri zagrijte maslac, dodajte maslinovo ulje i prepržite 3-4 minute, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Izvadite piletinu iz tave, ali tavu ostavite na vatri. Za to vrijeme stavite pileću kocku u 1 dl vruće vode i dobro izmiješajte.
- U tavu dodajte usitnjeni češnjak, pileći temeljac (rastopljenu pileću kocku) i svježe iscijeđeni sok od 2 limuna. Dobro izmiješajte i nastavite kuhati nekoliko minuta, dok se umak zgusne. Po želji dodajte sol i papar.
- Smanjite vatru i dodajte vrhnje za kuhanje (ako ga koristite) i kapare. Vratite piletinu i kuhajte još 1-2 minute, dok se piletina ne zagrije. Dodajte peršin i naribani parmezan i servirajte toplo, uz prilog po želji.