Piletina u umaku od kikirikija

Vječni hit za četiri osobe!

Piletina u umaku od kikirikija

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C.

Ravnomjerno rasporedite kikirikije na lim za pečenje i pržite u pećnici na 6-8 minuta dok ne budu lagano smeđi. Protresite ih i provjeravajte često. Ostavite ih da se ohlade, a zatim ih sameljite dok ne budu praškasta masa.

Zagrijte ulje u tavi i pecite piletinu dok ne dobije blago smeđu boju. Prebacite ju u dublji lonac.

Dinstajte luk u istom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte rajčice, pasiranu rajčicu, začine i sol. Miješajte na 3 minute, a zatim dodajte temeljac. Dovedite do vrenja, miješajući, a zatim sve prelijte preko piletine. Poklopite, smanjite vatru i pirjajte na 30 minuta.

Umiješajte kikiriki. Nastavite pirjati, pokriveno, na daljnjih 10-15 minuta, sve dok piletina ne omekša i umak ne bude zgusnut.

Skinite masnoću s površine, provjerite začinjenost i podesite ako je potrebno.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Grčki shish kebab
Losos s limunom i bosiljkom
Granola s kikirikijem
Voćna salata od kivija i borovnica
Pire od pastrnjaka
Drobljenac s jabukama i cimetom
Smoothie od ananasa i kurkume
Jesenska salata za mršavljenje
© 2022 Zdravi recepti