Piletina u limunu

Neka vaše nepce uživa.

Piletina u limunu

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Zagrijte ulje u loncu, dodajte češnjak i kuhajte oko 1 minutu. Češnjak ne smije poprimiti smeđu boju jer će bit gorkog okusa. Uklonite lonac s vatre, dodajte vino, limunovu koricu i sok, origano, timijan i sol. Smjesu stavite na lim za pečenje.

Pileće filee stavite na smjesu, premažite ih maslinovim uljem i posolite i popaprite po želji. Limun nasijecite na 8 kolutova i stavite ih između pilećih filea.

Pecite 30 do 40 minuta, dok piletina ne poprimi svijetlo smeđu boju. Izvadite lim za pečenje i prekrijte ga aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji 10 minuta, potom poslužite.

Ostali recepti

Mini kuglof od vanilije
Čokoladni mousse raj
Bezglutenske kesten pločice koje se ne peku
Svici od fileta lista i lososa u umaku od komorača
Salata od tjestenine i proljetnog povrća
Slatki kolačići
Rižoto od šparoga
Kolač s brusnicama
© 2024 Zdravi recepti