Piletina sa sezamom i azijskim umakom by Jamie Oliver

Lagana pileća prsa s dodatkom hrskavog sezama i egzotičnog umaka čine savršeni obrok od samo 300 kalorija koji obiluje proteinima i vlaknima.

Piletina sa sezamom i azijskim umakom by Jamie Oliver Izvor slike: Depositphotos

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. Na vatru stavite tavu da se dobro zagrije, a za to vrijeme oštrim nožem izrežite pileća prsa tako da dobijete oblik otvorene knjige. U prsa utrljajte sezamovo ulje ili ulje kikirikija, papar i sol. Pecite otprilike 8 minuta na svakoj strani, dok piletina ne dobije zlatnu boju.
  2. U posudi izmiješajte maslac od kikirikija i jogurt. Dodajte svježe iscijeđeni sok od limete i sitno naribani đumbir. Sve dobro izmiješajte i po potrebi dodajte začine.
  3. Piletinu maknite s vatre, a na vrućoj tavi kratko popržite sjemenke sezama. Narežite piletinu na kriške i pospite preprženim sezamom.
  4. Na tanjur servirajte piletinu i prelijte umakom. Poslužite s prilogom po želji, a za pravi azijski ugođaj skuhajte rižine rezance i dodajte kineski kupus.

Ostali recepti

Maslac od češnjaka
Salata od kelja i badema
Kolač od jagoda, chia sjemenki i zobenih pahuljica
Kroasani sa čokoladom i lješnjacima
Voćne tortice
Smoothie od voća i meda
Mekani i topli kruščići
Palačinke sa toplim voćem
© 2025 Zdravi recepti