Piletina s tikvom

Sočna piletina s povrćem!

Piletina s tikvom

00:45

Sastojci:

Priprema

U velikoj tavi rastopite maslac na ulju na srednje jakoj toplini. Začinite piletinu s pola soli i pola papra i dodajte ju u tavu. Pecite ju dok lagano ne dobije boju, oko 2 minute po strani. Prebacite na veliki tanjur ili pladanj i pokrijte kako bi ostalo toplo.

Odlijte masnoću iz tave i dodajte tikvice, tikve i rajčice. Začinite s preostalom solju i paprom. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj toplini sve dok se tikva malo ne smekša, znači oko 3 minute. Smanjite toplinu i vratite piletinu u tavu. Djelomično poklopite.

Kuhajte sve dok tikva ne bude mekana, a piletina bude bijela, ali još uvijek sočna, to jest oko 5 minuta dulje.

Prenesite piletinu na pladanj i pokrijte ju folijom da zadrži toplinu.

Povećajte toplinu na visoko. Kuhajte dalje smjesu povrća, miješajući često, taman dok gotovo sva tekućina ispari, oko 2 minute.

Složite povrće oko piletine i poslužite.

Ostali recepti

Broccoli Parmigiano (Atkinsonova dijeta)
Juha od graška i metvice
Losos sa salsom od avokada
Wellness puding
Smoothie od špinata i manga
Smoothie od lubenice i grčkog jogurta
Palačinke od limuna s preljevom od borovnica
Losos u umaku od pistacija
© 2024 Zdravi recepti