Sočna piletina s povrćem!
Sastojci:
U velikoj tavi rastopite maslac na ulju na srednje jakoj toplini. Začinite piletinu s pola soli i pola papra i dodajte ju u tavu. Pecite ju dok lagano ne dobije boju, oko 2 minute po strani. Prebacite na veliki tanjur ili pladanj i pokrijte kako bi ostalo toplo.
Odlijte masnoću iz tave i dodajte tikvice, tikve i rajčice. Začinite s preostalom solju i paprom. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj toplini sve dok se tikva malo ne smekša, znači oko 3 minute. Smanjite toplinu i vratite piletinu u tavu. Djelomično poklopite.
Kuhajte sve dok tikva ne bude mekana, a piletina bude bijela, ali još uvijek sočna, to jest oko 5 minuta dulje.
Prenesite piletinu na pladanj i pokrijte ju folijom da zadrži toplinu.
Povećajte toplinu na visoko. Kuhajte dalje smjesu povrća, miješajući često, taman dok gotovo sva tekućina ispari, oko 2 minute.
Složite povrće oko piletine i poslužite.