Piletina s prženim anisom i citrus rižom

Još jedna dobra ideja za kvalitetan ručak

Piletina s prženim anisom i citrus rižom

01:20

Sastojci:

Citrus riža

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano smrvite sjemenke anisa i izmiješajte s origanom, češnjakom, soli i paprom. Smjesu utrljajte između kože i mesa piletine, pazite da ne potrgate kožu. Stavite kriške limuna po piletini.

2. Narežite lukovicu anisa na 8 kriški. Stavite ih na pladanj za pečenje s piletinom. Lagano nauljite lukovicu. Pecite na gornjoj polici ugrijane pećnice 10 minuta.

3. U međuvremenu, stavite rižu u vatrostalnu posudu zapremine 2,3 Jitre. Umiješajte limunovu koricu i sok, sok od naranče i juhu. Pokrijte i stavite na srednju policu pećnice.

4. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C. Pecite piletinu 40 minuta, okrećući kriške anisa i limuna odjednom. Odstranite sjemenke i narežite rajčice. Dodajte u pladanj i pecite 5-10 minuta. Izvadite iz pećnice.

5. Kad je ohlađeno, izvadite piletinu i odstranite kožu. Promiješajte rižu, pospite masline po jelu. Ukrasite s grančicama anisa, kriškama naranči te poslužite.

Ostali recepti

Detoksikacijska juha od brokule i đumbira
Smoothie od avokada, borovnica i chia sjemenki
Smoothie od banana i lanenih sjemenki
Zobene pahuljice sa cimetom i bademovim mlijekom
Tjestenina s tunom i graškom
Lagana torta
Torta od krušaka
Veliki omlet
© 2022 Zdravi recepti