Piletina s prženim anisom i citrus rižom

Još jedna dobra ideja za kvalitetan ručak

Piletina s prženim anisom i citrus rižom

01:20

Sastojci:

Citrus riža

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano smrvite sjemenke anisa i izmiješajte s origanom, češnjakom, soli i paprom. Smjesu utrljajte između kože i mesa piletine, pazite da ne potrgate kožu. Stavite kriške limuna po piletini.

2. Narežite lukovicu anisa na 8 kriški. Stavite ih na pladanj za pečenje s piletinom. Lagano nauljite lukovicu. Pecite na gornjoj polici ugrijane pećnice 10 minuta.

3. U međuvremenu, stavite rižu u vatrostalnu posudu zapremine 2,3 Jitre. Umiješajte limunovu koricu i sok, sok od naranče i juhu. Pokrijte i stavite na srednju policu pećnice.

4. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C. Pecite piletinu 40 minuta, okrećući kriške anisa i limuna odjednom. Odstranite sjemenke i narežite rajčice. Dodajte u pladanj i pecite 5-10 minuta. Izvadite iz pećnice.

5. Kad je ohlađeno, izvadite piletinu i odstranite kožu. Promiješajte rižu, pospite masline po jelu. Ukrasite s grančicama anisa, kriškama naranči te poslužite.

Ostali recepti

Šampinjoni punjeni mozzarellom i špinatom
Piletina s limunom i rižom
Napitak od meda i limete koji sagorijeva masnoće
</ol>"
Grčka tjestenina (Biggest loser dijeta jednostavnih zamjena)
Svinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi
Sok od naranče s chia sjemenkama
Složenac od batata i oraha
© 2024 Zdravi recepti