Piletina s porilukom

Povećajte unos željeza uz poriluk i piletinu u kremastom umaku.

Piletina s porilukom

01:00

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 220°C.

Uklonite korijen i tamno zelene vrhove poriluka, ostavljajući bijele i svijetlo zelene dijelove. Izrežite poriluk na pola po dužini i dobro isperite. Stavite poriluk u jednom sloju na lim za pečenje. Ulijte juhu, dodajte prepolovljeni češnjak i timijan.

Pecite poriluk 40 minuta.

Pospite svaki komad piletine sa solju i paprom. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Nakon 40 minuta, izvadite poriluk iz pećnice i dodajte piletinu. Ulijte vrhnje i promiješajte.

Vratite u pećnicu i pecite na 75°C 10 do 15 minuta.

Energetska vrijednost:

356

Nutritivne vrijednosti:

Ostali recepti

Pile sauvignon od gljiva i pita
Zobene pahuljice s narančom, marelicama i limetom
Juha od krumpira i poriluka
Jednostavni domaći kruh
Rolada s ricotta sirom
Ukusni kolač od borovnice bez dodatnog šećera
Smoothie od kivija i banane
Juha od mrkve i korijandera
© 2022 Zdravi recepti