Piletina s medom i češnjakom

Tako jednostavna, a tako ukusna, piletina u umaku od meda i češnjaka odličan je izbor za one koji trebaju brzinski recept koji će se svidjeti svima.

Piletina s medom i češnjakom Izvor slike: Depositphotos

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. U posudi pomiješajte umak od soje, med, usitnjeni češnjak, nasjeckani korijander, sok od limete i srirachu, ako koristite.
  2. Za to vrijeme na piletinu stavite sol, papar i malo maslinovog ulja. Zagrijte ostatak ulja i pecite piletinu sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumeni.
  3. Gotovu piletinu premjestite na tanjur, prelijte ju umakom i pecite u pećnici 20-ak minuta.
  4. Dok se piletine peče, skuhajte rižu ili drugi prilog po želji. Izvadite piletinu, pospite sezamom, ukrasite s korijanderom ili po želji. Detaljnije upute možete pogledati u videu ispod recepta.

Ostali recepti

Pljeskavice od prokulica i luka
Pljeskavice od poriluka i piletine
Čokoladni kolač sa orasima
Čokoladni kolač od sira
Sok od cikle, jabuke i kupina
Muffini od maka
Zapečena pileća prsa s ružmarinom
Pahuljice od jabuka i cimeta
© 2024 Zdravi recepti