Piletina s medom i češnjakom

Tako jednostavna, a tako ukusna, piletina u umaku od meda i češnjaka odličan je izbor za one koji trebaju brzinski recept koji će se svidjeti svima.

Piletina s medom i češnjakom

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. U posudi pomiješajte umak od soje, med, usitnjeni češnjak, nasjeckani korijander, sok od limete i srirachu, ako koristite.
  2. Za to vrijeme na piletinu stavite sol, papar i malo maslinovog ulja. Zagrijte ostatak ulja i pecite piletinu sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumeni.
  3. Gotovu piletinu premjestite na tanjur, prelijte ju umakom i pecite u pećnici 20-ak minuta.
  4. Dok se piletine peče, skuhajte rižu ili drugi prilog po želji. Izvadite piletinu, pospite sezamom, ukrasite s korijanderom ili po želji. Detaljnije upute možete pogledati u videu ispod recepta.

Ostali recepti

Smoothie za jutro prepuno energije
Juha s graškom i račićima
Voćne kocke
Smoothie od bobičastog voća i banane
Sok od tikvica
Pljeskavice od špinata i piletine
Hladna juha od avokada
Božićni keksi od brusnica
© 2022 Zdravi recepti