Piletina s marelicama i suhim šljivama

Pripremite piletinu u umaku od marelice i suhih šljiva koja će se topiti u ustima!

Piletina s marelicama i suhim šljivama Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Začinite piletinu solju i paprom. Pecite u vrućem ulju oko 15 minuta.
  2. Dodajte marelice, šljive, pileću juhu, bijelo vino, vinski ocat, smeđi šećer, štapić cimet i klinčić.
  3. Kada prokuha, smanjite vatru i poklopite. Kuhajte oko 40 minuta.
  4. Piletinu i voće stavite na tanjur.
  5. Izvadite cimet i klinčić.
  6. Za umak, u maloj zdjeli pomiješajte vodu, senf i brašno.
  7. Umiješajte smjesu brašna u smjesu gdje se kuhala piletina.
  8. Kuhajte i miješajte dok se umak ne zgusne.
  9. Umakom prelijte piletinu i voće.
  10. Poslužite s kuhanom rižom.

Energetska vrijednost:

570

Ostali recepti

Juha od špinata
Smoothie od jabuke, prokulica i limuna za bolju probavu!
Ćufte od piletine i tikvica
Salata od rabarbare, đumbira i gorgonzole
Kruh od limuna i badema
Smoothie za hipertireozu
Zdravi sladoled od mrkve i naranče
Francuski kruh s tikvicama i sirom
© 2024 Zdravi recepti