Piletina s mahunama i salata od fete

Jednostavan prijedlog za lagani obiteljski ručak.

Piletina s mahunama i salata od fete

01:00

Sastojci:

Priprema

Stavite pileća prsa u plitku posudu. 1 režanj češnjaka narežite i pomiješajte s 1 velikom žlicom maslinovog ulja i sokom od limuna. Prelijte piletinu, poklopite i marinirajte u hladnjaku na najmanje 30 minuta, okrećući barem jednom.

Zagrijte tavu dok ne bude jako vruća. Ocijedite piletinu i pecite ju na 6-8 minuta na svakoj strani. Uklonite s vatre i ostavite na 5 minuta neka se ohladi.

Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi. Dinstajte preostali češnjak i crveni luk, povremeno miješajući na 8-10 minuta.

Skuhajte mahune u lagano posoljenoj vodi na 5 minuta. Ocijedite i stavite sa strane.

U zdjeli za posluživanje pomiješajte listove salate sa cherry rajčicama, mahunama, crnim maslinama i crvenom paprikom. Stavite smjesu od luka na vrh listova salate, a zatim dodajte piletinu i poslužite s malo maslinovog ulja.

Ostali recepti

Muffini od čokolade i naranče
Božićna torta
Tagliatelle s lješnjacima
Prženi ananas s kokosom
Sok od manga, kivija i ananasa
Varivo od govedine, kelja i biljnih začina
Čokolada s pistacijama i višnjama
Povrtna bezglutenska pizza
© 2022 Zdravi recepti