Jednostavan prijedlog za lagani obiteljski ručak.
Sastojci:
Stavite pileća prsa u plitku posudu. 1 režanj češnjaka narežite i pomiješajte s 1 velikom žlicom maslinovog ulja i sokom od limuna. Prelijte piletinu, poklopite i marinirajte u hladnjaku na najmanje 30 minuta, okrećući barem jednom.
Zagrijte tavu dok ne bude jako vruća. Ocijedite piletinu i pecite ju na 6-8 minuta na svakoj strani. Uklonite s vatre i ostavite na 5 minuta neka se ohladi.
Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi. Dinstajte preostali češnjak i crveni luk, povremeno miješajući na 8-10 minuta.
Skuhajte mahune u lagano posoljenoj vodi na 5 minuta. Ocijedite i stavite sa strane.
U zdjeli za posluživanje pomiješajte listove salate sa cherry rajčicama, mahunama, crnim maslinama i crvenom paprikom. Stavite smjesu od luka na vrh listova salate, a zatim dodajte piletinu i poslužite s malo maslinovog ulja.