Piletina s klicama

Piletina s klicama za četiri osobe.

Piletina s klicama

00:45

Sastojci:

Priprema

Stavite piletinu u zdjelu. Dodajte prstohvat soli, bjelanjak i pastu od kukuruznog brašna te dobro izmiješajte.

Zagrijte wok ili veliku tavu na jakoj vatri. Dodajte biljno ulje i kada bude dovoljno vruće dodajte i piletinu i pržite miješajući na minutu, stalno odvajajući pileće trakice. Zatim uklonite piletinu iz tave i ocijedite ju na kuhinjskom papiru.

Odlijte ulje, ali ostavite oko 2 velike žlice u woku.

Dodajte luk, zelenu papriku i mrkvu te pržite miješajući na oko 2 minute. Dodajte klice i pržite miješajući na nekoliko sekundi.

Vratite piletinu u wok s preostalom solju i šećerom, sojinim umakom i rižinim vinom. Promiješajte dobro i dodajte 3 žlice vode.

Posipajte sa sezamovim uljem i poslužite odmah.

Ostali recepti

Tortilja sa škampima i avokadom
Zapečena riža s ružmarinom i piletinom
Lava cake s čilijem
Složenac od riže i sira
Maslac od sjemenki suncokreta
Povrtni smoothie s bananom i čokoladnim mrvicama
Muffini od čokolade i malina
Smoothie od banane i kupina
© 2024 Zdravi recepti