Piletina s klicama za četiri osobe.
Sastojci:
Stavite piletinu u zdjelu. Dodajte prstohvat soli, bjelanjak i pastu od kukuruznog brašna te dobro izmiješajte.
Zagrijte wok ili veliku tavu na jakoj vatri. Dodajte biljno ulje i kada bude dovoljno vruće dodajte i piletinu i pržite miješajući na minutu, stalno odvajajući pileće trakice. Zatim uklonite piletinu iz tave i ocijedite ju na kuhinjskom papiru.
Odlijte ulje, ali ostavite oko 2 velike žlice u woku.
Dodajte luk, zelenu papriku i mrkvu te pržite miješajući na oko 2 minute. Dodajte klice i pržite miješajući na nekoliko sekundi.
Vratite piletinu u wok s preostalom solju i šećerom, sojinim umakom i rižinim vinom. Promiješajte dobro i dodajte 3 žlice vode.
Posipajte sa sezamovim uljem i poslužite odmah.